The Color Purple

 • 5

The Color Purple

Categorie:Blogs Tags : 

In mijn zoektocht naar mijn ware zelf de afgelopen maanden heeft de kleur paars in al zijn varianten – van lavendel over violet, magenta, blauwviolet tot indigo – al verscheidene malen mijn pad gekruist.

Bijgeloof…? Dat laat ik aan jou over…

Amethist

De amethist: deze paarse halfedelsteen heeft sedert enkele maanden een plaats rond mijn hals gevonden.

Voor mij persoonlijk symboliseert paars mijn transmutatie*. Op dit moment zal dit voor jou wellicht een weinigzeggend woord zijn, ik kom hier zo dadelijk op terug.

Behorende tot de vissen als sterrenbeeld draagt dit mineraal bij tot de ontwikkeling van mijn kruinchakra en mijn derde oog (voorhoofdchakra).

Jawel je hoort het goed, de steen heeft een energetische werking.

Niet alleen brengt deze lichamelijk het zenuwstelsel en de hersenen in balans, hij maakt de geest ook helder, zodat alcohol en drugs minder snel vat op je krijgen (niet dat dát nu echt een probleem voor me is, of toch?).

Op emotioneel vlak helpt deze steen je inzichten te krijgen in de oorzaken van gedrag en emotionele patronen die leiden tot onbalans. Deze steen helpt je om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en om je thuis te voelen op aarde (en dat lukt me ondertussen ‘aardig’).

En ja, alle goede dingen bestaan uit drie. Ook op spiritueel vlak heeft deze steen een grote meerwaarde.

Oei, zwevende verhaal voor jou? Nog even volhouden, of niet.

Here we go…

Deze steen helpt je je eigen spirituele kracht te zien, hij opent en zuivert je derde oog (één oog extra, handig, zou je niet denken?). Daarom geeft het een impuls aan de ontwikkeling van je heldere vermogens en intuïtie en helpt het je ook om de fysieke werkelijkheid af te stemmen op je spirituele doel. 

source: www.tiantu-mineralen.be

(*) Nu is het misschien nuttig om iets over mijn transmutatie te vertellen. Dit is een ombuiging van angst in liefde, mededogen kennen en verbondenheid met je eigen hart te voelen, jezelf genade kunnen schenken. Dat maakt dat je contact hebt met jouw eigenwaarde en zelfrespect en geeft jou een gevoel van kracht, waardigheid, vastberadenheid.

Ik kan dit beter voor mezelf toelichten.

Creativiteit

Op een bepaald moment in mijn leven begon ik te voelen dat mijn waarden niet meer strookten met deze van de maatschappij, waar alles gebaseerd is op angst. Toen ik voor mezelf een programma aan het volgen was om mijn creativiteit te gaan herontdekken, kwam ik tot het besluit dat ik eigenlijk geen leven had van mezelf en begon ik na te gaan hoeveel van mijn tijd op aarde ik leefde voor het goedkeuren van anderen…

Ik kan je verzekeren, dat kwam als een shock aan!

Ik kwam er eigenlijk achter dat ik niet geleerd had om mezelf te waarderen en te respecteren en zodoende onvoldoende voor mezelf opkwam. Hard werken, zien dat jij en jouw gezin niets te kort komt en ondertussen onbewust jezelf tekortdoen…

Boos worden, dat kon ik niet, ik? Waarom niet? Wie zegt dat…?

Emoties toelaten, neen, dat zat er niet in. Mijn hart en intuïtie volgen, neen, ik dacht dat ik dat deed… en steeds voor het goedkeuren van een andere. Pijn en verdriet, ik neem dat wel op mij, ik buffer dat wel. Geen wonder dat er stress en lichamelijke problemen komen door dit verlies aan energie.

Mensen spreken de laatste tijd nogal veel over de ecologie van onze planeet, wel die van mijzelf zag er al geruime tijd niet goed uit en ik had daar geen oog voor, ik was me daar niet van bewust.

Ik begon me vragen te stellen over mijn ecologie: ‘Wat wil ik voor mezelf?’, vervolgens ‘Wat heb ik nodig?’ en finaal ‘Wat is er nodig?’.

Mijn ecologie: “I am, I am, I am! So it is, and so it will be!”      

En ja, toen ik terug beroep leren doen op mijn creativiteit, ben ik deze gaan herontdekken en daardoor terug aan het stuur gaan zitten van mijn leven – in plaats van mij te laten sturen door de maatschappij – en tegen de stroom in gaan rijden. Nu begon ik oplossingen te zien in plaats van problemen. Genoeg van met de vinger te wijzen naar anderen en mijn kop in het zand te steken, neen, verantwoordelijkheid opnemen en mezelf de volledige vrijheid geven om me op aarde neer te zetten, zoals ik mezelf wil neerzetten: “I am, I am, I am! So it is, and so it will be!”.

Tijd om toe te laten mezelf graag te zien – én neen hoor dat is geen egoïsme of narcisme – en mezelf te respecteren. Hoog tijd om terug te connecteren met de zaken die ik uit het oog verloren was, opnieuw een drive te voelen bij het opstaan iedere morgen en blij en dankbaar zijn op het einde van iedere dag.

Eenmaal ik me daaraan begon over te geven en accepteerde wat geweest was, werd voor mij duidelijk dat ik – zoals ons allemaal – vol van tegenstrijdige beperkende overtuigingen zit die maken dat ik onnodige ballast meesleur. Ik zal je deze allemaal besparen, alhoewel, ik geef je er toch een triootje cadeau: ‘Ik ben niet intelligent genoeg”, “Ik kan niet boos worden” en “Het zal nooit wat worden met mij”.

Het staat vast dat ons menselijk brein slechts 1% van alle prikkels opneemt en de resterende 99% daarvan geraken in je on(der)bewuste. We hebben dus de antwoorden in ons, alleen hebben we er niet altijd de toegang tot.

Om dat onbewuste te leren begrijpen, daar toegang tot te krijgen en dat van nut te laten zijn in mijn zelfontwikkeling, ben ik mij daarom gaan verdiepen in de NLP – Neuro Linguistisch Programmeren – en de Ericksoniaanse Hypnose, die de basis is van de NLP.

Moet dat nu toevallig lukken dat Milton Erickson, de man die deze Hypnose heeft geschapen, meestal paars droeg omdat hij dat als enige kleur kon onderscheiden van andere als kleurenblinde.

De variante in violet vind je in mijn logo, als trio met lichtblauw en goudkleur.

Logo eNeLPee

Het violet staat dus voor eigenwaarde en kan gevoelens van diepe ontspanning oproepen.

Het lichtblauw staat voor alle heldere overtuigingen die binnenkomen om u: te ondersteunen, de volledige vrijheid te geven, om je op aarde neer te zetten, zoals je jezelf wil neerzetten.

Goudkleur bundelt energie, geeft een gevoel van warmte, liefde, medeleven en anderen helpen.

Safraanbloem of MaMo

De variante blauwviolet vind je terug op mijn website. Dit is de exacte kleur van mijn amethist en ook deze van de safraanbloem – die dan opnieuw de betekenis is van de voornaam Mamo.

En zo is de cirkel rond.

Zo, dit is mijn allereerste blog en bedankt om het tot hier vol te houden. Wellicht zet het jou aan om na te denken over jouw pad, of niet?

Veel kleur, liefde en respect op jouw pad gewenst!

Laat het vooral een pad van overgave en genade zijn.

Succes,

MaMo

www.enelpee.be


5 Comments

Beppie

mei 14, 2019at 10:48 pm

Mooie blog Mamo, blijf jouw pad volgen, je zit op de goeie weg vriend ???

  Marnik Moenaert

  mei 15, 2019at 11:46 am

  Thanks Beppie! ?

NATHALIE

mei 15, 2019at 11:09 am

Oh, wat mooi. En heel herkenbaar! De lichtblauwe kleur in je logo is ook de kleur van turkoois, een steen die ook bij je sterrenbeeld past. In Rusland word een gesteente gewonnen(mohave/Mojave purple turkoois) waarin koper amethist en turkoois samen gekristaliseerd zijn. De energetische werking daarvan komt ook mooi overeen met wat je beschreven hebt. Fijne dag, en blijf schrijven!

  Marnik Moenaert

  mei 15, 2019at 11:45 am

  Bedankt Nathalie! ?

Groen, het hartcentrum van het lichaam deel 2 – Centrum ABC

mei 21, 2020at 5:15 pm

[…] (*): zie blog: https://enelpee.be/the-color-purple/ […]

Geef commentaar